همکاری مشترک فی‌مابین موسسه معماری خاک آروویل هند و پژوهشکده خاک اصفهک

پژوهشکده معماری خاک اصفهک موسوم به E.M.C و با وکالت مدیر آن پویا خزائلی پارسا و موسسه معماری خاک آروویل هند Auroville Earth به نام AVEI تفاهم‌نامه همکاری مشترک امضا کردند.

به‌گزارش میراث‌آریا، پویا خزائلی پارسا مدیر پژوهشکده اصفهک روز یکشنبه ۲۷ خردادماه ۱۴۰۳ گفت: تفاهم‌نامه همکاری مشترک فی مابین موسسه معماری خاک آروویل هند و پژوهشکده خاک اصفهک، همکاری فکری بین AVEI و E.M.C و بیشتر برای فعالیت‌های آموزشی است با این حال، در آینده ممکن است طرفین از همکاری در این زمینه سود ببرند و سطح همکاری‌ها را ارتقا دهند.

مدیر پژوهشکده اصفهک افزود: پژوهشکدهِ معماریِ خاکِ اصفهک از سال ۱۳۹۴ با هدفِ احیاء دانشِ معماریِ «خشت و گِل» در روستای گِلین اصفهک آغاز به کار کرده است. حرکتی محلی برای شروع از آنچه داشته‌ایم و نمی‌شناسیم تا آنچه می‌تواند بر این پایه شکل بگیرد و مغفول مانده است.

او ادامه داد: تلاش ما بر آن است تا این حرکت نقطه شروعی باشد برای آگاهی از ارزش‌های در دسترس، دانش‌های بومی ساخت و شیوه‌های معماری که طی قرن‌ها راه زیستن انسان در این اقلیم سخت را هموار کرده‌اند. امید بر آنکه در ادامه این مسیر، با تکیه بر دستاوردهای پژوهشی و ساختارهای نوینِ خشتی و گِلی، چراغ راهی باشیم برای ساکنانِ این زمین و هرکجا که طبیعت پاسخ‌های مشابه می‌طلبد برای سکونت، برای زندگی.

خزائلی پارسا گفت: موسسه آروویل Auroville Earth (AVEI) که قبلاً به عنوان مرکز ساختمان / زمین شناخته می‌شد ، توسط دولت هند، در سال ۱۹۸۹ تاسیس شد و به تدریج تکامل یافت و نام موسسه Auroville Earth را در سال ۲۰۰۴ به خود اختصاص داد. AVEI  یک سازمان غیرانتفاعی است که تحت بنیاد Auroville که یک بنیاد مستقل است ثبت شده است.

محمد عرب رئیس اداره میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان طبس، فعالیت‌های پژوهشی و علمی پژوهشکده و جوانان اصفهک در زمینه مرمت و معماری خشت و گلی را بسیار قوی توصیف کرد و گفت: اصفهک مسیر جهانی شدن و ثبت جهانی را آغاز کرده و امیدواریم این تفاهم‌نامه و همکاری مشترک زمینه معرفی، رشد و توسعه بیشتر منطقه را فراهم کند.

او یادآور شد: بافت تاریخی روستای اصفهک با شماره ۳۱۳۳۶ در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده و مشارکت اهالی در مرمت و احیاء بافت تاریخی و احیای هنرها و مشاغل سنتی و صنایع‌دستی و آداب و رسوم درکنار ظرفیت‌های تاریخی، کشاورزی، طبیعی و خدادادی منطقه، این روستا را در فهرست نهایی ثبت دهکده‌های جهانی گردشگری قرار داده است.

انتهای پیام/

کد خبر 1403032701492
دبیر مریم قربانی‌نیا

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha